header banner
Default

Aras İsminin Anlamı Nedir? Aras Ne Demek?


Table of Contents

    Aras hem günlük yaşamda hem de tıp dilinde anlamları olan bir kelimedir. Aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir ırmağın da adıdır.

    Aras Ne Demek?

    Aras isminin kelime manası incelendiğinde birbirinden farklı 3 anlama ulaşılabilmektedir. Bunlardan ilki, bulunan bir mala kendisininmiş gibi sahip çıkma manasına gelmektedir. İkincisi “kalın yün ya da at kılı” demektir. Bu ismin son anlamı da tıp dilinde kullanılmaktadır. Bu kapsamda Aras, bazı hastalıkların gözlemlenen bulguları olarak kullanılmaktadır.

    İsmi Aras olan erkekler oldukça mantıklı düşünebilirler. Bu kişilerin problem ve olayları algılayabilme kabiliyetleri çok yüksektir. Ancak buna zıt bir şekilde oldukça tereddütlü bir karakter yapıları vardır. Bu sebeple de herhangi bir konuda karar vermek onları çok zorlamaktadır. Bu kişiler hayal kurmayı çok severler. Hatta onları birer hayalperest olarak adlandırmak da mümkündür. Hayal kurma konusundaki eğilimleri bu insanların yaratıcı yanlarını ortaya çıkarmalarına yardımcı olmaktadır.

    Aras İsmi Kur’an’da Geçiyor mu?

    Aras, Kuran-ı Kerim’de yer almayan erkek isimleri grubuna dahil olmaktadır. Ancak bu isim yaygın olarak kullanılmakta ve günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır.

    Sources


    Article information

    Author: Jesse Williams

    Last Updated: 1703723041

    Views: 562

    Rating: 4.9 / 5 (31 voted)

    Reviews: 97% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Jesse Williams

    Birthday: 1926-02-12

    Address: 2641 Evans Circles, Brownhaven, OH 02153

    Phone: +4675615349103555

    Job: Video Game Designer

    Hobby: Coin Collecting, Kite Flying, Chess, Crochet, Skateboarding, Embroidery, Sculpting

    Introduction: My name is Jesse Williams, I am a lively, ingenious, apt, frank, venturesome, transparent, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.