header banner
Default

Koin Bülteni: Gizemli Bitcoin Cüzdanı Üç Ayda En Büyük Üçüncü BTC Balinası Oldu: Sahibi Kim?


Table of Contents

Gizemli bir Bitcoin cüzdanı, 3 ayda milyarlarca dolar değerinde BTC satın almasıyla en büyük üçüncü balina olurken arkasında kimin ya da kimlerin olduğu merak uyandırdı.

On-chain veriler “bc1ql” adresine sahip bir Bitcoin cüzdanının 16 Mayıs tarihinde başlayarak 19 Ağustos tarihine kadar 118.300 BTC aldığını ortaya koydu. Cüzdanın bilançosundaki varlığın güncel piyasa değeri 3,08 milyar dolar olarak kaydedilirken mevcut durumda en büyük üçüncü Bitcoin balinası olduğu gözlemlendi.

Geçtiğimiz temmuz ayında cüzdan piyasa değerinin 3,72 milyar dolara kadar çıktığı görülmüştü.

Yatırımın büyüklüğü ve alımın hızı göz önüne alındığında cüzdan sahibi kripto para ekosisteminin başlıca merak konularından biri oldu. Ekosistem katılımcılarından DivXMaN, gizemli cüzdanın geçtiğimiz haziran ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulunan dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’a ait olabileceğini öne sürdü.

Cüzdana ait olan ve 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 88,6 milyon dolar değerindeki 3.400 BTC‘lik alım ve BlackRock’ın SEC’ye başvuru yaptığı 15 Haziran arasında neredeyse tam bir ay olması da ortaya sürülen teoriyi pekiştirdi.

Transferler Gemini’den mi?

VIDEO:

Çinli kripto muhabiri Colin Wu 22 Ağustos tarihinde sosyal medya üzerinden yayınladığı gönderide, transferlerin ABD’li popüler kripto para borsası Gemini’nin “1LQoW” adresli kripto para cüzdanından yapıldığını söyledi. Gemini’nin ilgili cüzdanında 36 dolar değerinde Bitcoin kaldığı görüldü.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,1 değer kazanan Bitcoin, yazım itibariyle 26.059 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sources


Article information

Author: David Turner

Last Updated: 1704287882

Views: 768

Rating: 4.9 / 5 (111 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: David Turner

Birthday: 1987-11-26

Address: USNS Carney, FPO AA 85937

Phone: +4519410795809724

Job: Marketing Manager

Hobby: Survival Skills, Sculpting, Gardening, Telescope Building, Beekeeping, Web Development, Card Games

Introduction: My name is David Turner, I am a expert, enterprising, Adventurous, rare, honest, unswerving, brilliant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.