header banner
Default

IBAN Sorgulama: IBAN Nedir, Ne İşe Yarar, Kartta Yazar Mı ve Nasıl Öğrenilir?


IBAN numarası tüm dünya üzerinde kullanılan faydalı bir uygulama olarak bilinir. IBAN numaraları kişiye özel olarak oluşturulur ve bu da herhangi bir karışıklık oluşma durumunun önüne geçer. Peki, IBAN numarası kartın neresinde yazar? Bu soru her insanın merak ettiği bir konu. Gün içerisinde IBAN nedir, IBAN ne işe yarar, IBAN açılımı nedir gibi sorular araştırılıyor. Aklınızdaki IBAN ne demek, IBAN numarası nasıl öğrenilir ve IBAN numarası kaç haneli gibi soruların yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

IBAN Nedir ve Ne İşe Yarar?

VIDEO: İban Numarası Nedir, Nerede Yazar? IBAN numarası Sorgulama Nasıl Yapılır?
Finansal Market

IBAN açılım olarak International Bank Account Number olarak bilinir. Bu ifadenin Türkçe karşılığı ise Uluslararası Banka Hesap Numarası olarak yer alır. IBAN numarası, her kullanıcıya özel olarak oluşturulur. Eğer birden fazla banka hesabınız var ise; her bankadaki IBAN numaranız farklı olur. Para göndermek ya da para transfer etmek için tüm dünyada IBAN numarası kullanılır. Bu numaraların kişiye özel olarak oluşturulması, yanlış kişi ya da kişilere para transferi yapılmasının önüne geçer.

IBAN Numarası Kaç Hanelidir?

VIDEO: Hadi Kart İban Öğrenme - Hadi Kart Para Çekme - Hadi Kart İban Numarası Nerede Yazar 2023
Süleyman Gül

IBAN numarası 26 haneden oluşur. Bu numaranın ilk iki hanesi, ülkemizin uluslararası kodu olan TR harfleri olarak bilinir. Ardından gelen iki ve beş hane ise sırası ile kontrol basamaklarını ve banka kodunu ifade eder. Geriye kalan haneler ise müşteri hesap numarasıdır.

IBAN Numarası Nasıl Öğrenilir?

VIDEO: İninal IBAN Numarası Öğrenme
Aşkın Sağlam

IBAN numarası banka ya da kredi kartlarının herhangi bir yüzünde yer almaz. Kartların ön yüzü üzerinde yazılı olan 16 haneli sayılar, genellikle IBAN numarası ile karıştırılır. IBAN numarası; hesap açılım esnasında banka kullanıcısına verilen hesap döküm cüzdanı üzerinde yer alır. Ayrıca IBAN numaranızı; hesabınızın bulunduğu banka şubesinden, bankanın çağrı merkezinden, bankanın internet sitesinden ya da bankanın mobil uygulamasından öğrenebilirsiniz.

Sources


Article information

Author: Jeffery Jacobson

Last Updated: 1704081841

Views: 534

Rating: 4.4 / 5 (52 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeffery Jacobson

Birthday: 1927-08-17

Address: 99834 Raymond Brooks, Lawrencefurt, WY 99654

Phone: +4630992300839597

Job: Actor

Hobby: Telescope Building, Wildlife Photography, Meditation, Poker, Traveling, Soccer, Sewing

Introduction: My name is Jeffery Jacobson, I am a persistent, receptive, dear, artistic, radiant, ingenious, unswerving person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.